Privacy verklaring & cookies

Jouw privacy

Bij Motorrijschool Hallo Moto werken we iedere dag hard om jou zorgeloos en met plezier op weg te sturen. We doen dit op de momenten dat het even tegenzit, en ook op de momenten dat er juist iets leuks in het verschiet ligt. Zo hebben we verschillende producten en diensten die hierbij helpen, bieden we informatie, beantwoorden we je vragen en helpen we je wanneer je dit het hardst nodig hebt. Om deze diensten goed aan te kunnen bieden, hebben we in veel gevallen je persoonsgegevens nodig. Dit wordt ook wel ‘het verwerken van persoonsgegevens’ genoemd. Daar gaan we uiteraard heel zorgvuldig mee om. Het gaat immers om jouw privacy.

We begrijpen dat je misschien wilt weten waarom we persoonsgegevens van jou verzamelen en gebruiken, welke gegevens dat zijn en welke rechten je hebt als we jouw persoonsgegevens verwerken. Deze informatie kun je allemaal terugvinden in dit privacy statement en in ons cookiestatement.

Hieronder vind je eerst algemene informatie over verwerkingen van persoonsgegevens bij Motorrijschool Hallo Moto. Via de icoontjes daaronder kun je meer uitleg vinden over verzameling en gebruik van persoonsgegevens per categorie of product. Heb je vragen over ons privacy- of cookiestatement? Of over het gebruik van je persoonsgegevens door Motorrijschool Hallo Moto? Neem dan contact op via het contactformulier op de contactpagina. Je kunt ook contact opnemen met onze functionaris gegevensbescherming die zich binnen Motorrijschool Hallo Moto bezighoudt met toezicht op de toepassing en naleving van privacywetgeving, via:

Motorrijschool Hallo Moto
T.a.v  Functionaris Gegevensbescherming
Krommewetering 101H
3543 AN UTRECHT

Bij klachten, over bijvoorbeeld de manier waarop we je gegevens gebruiken of hoe we op je privacy gerelateerde vragen reageren, kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verwerking van persoonsgegevens bij Motorrijschool Hallo Moto

Motorrijschool Hallo Moto is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens die verband houden met jouw producten en diensten, jouw bezoek van de Hallo Moto website. Motorrijschool Hallo Moto is statutair gevestigd aan de Krommewetering 101H, 3543 AN UTRECHT.

Soms verwerkt Motorrijschool Hallo Moto ook persoonsgegevens van jou in opdracht van externe partijen, zoals het CBR of de RDW. Deze partijen zijn dan verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en Motorrijschool Hallo Moto is verwerker. We verwerken jouw gegevens dan alleen volgens de instructies van de verantwoordelijke partij.

In dit privacy statement kun je meer vinden over de verwerking van persoonsgegevens door Motorrijschool Hallo Moto.

Wij verwerken jouw persoonsgegevens alleen als we daarvoor een geldige grondslag hebben. Een geldige grondslag is bijvoorbeeld wanneer wij jouw gegevens nodig hebben om een overeenkomst te sluiten en deze uit te voeren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vastleggen van jouw gegevens wanneer jij ons machtigt om een examen aan te vragen.

Het is ook mogelijk dat wij jouw persoonsgegevens verwerken omdat wij daartoe een gerechtvaardigd belang hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer we persoonsgegevens, die we van jou hebben ontvangen bij de aanschaf van een product of dienst, gebruiken voor direct marketing. Hierbij kun je denken aan een e-mail die je van ons ontvangt, met aanbiedingen waarvan wij denken dat die relevant voor jou zijn. Ook is het mogelijk dat we jouw persoonsgegevens analyseren om onze producten, diensten en service te verbeteren of om een profiel van jou op te bouwen, zodat we je een persoonlijker aanbod kunnen doen.

Verder zullen wij sommige persoonsgegevens van jou verwerken omdat we daartoe wettelijk verplicht zijn. Hierbij kun je denken aan het verwerken van factuurgegevens voor de Belastingdienst. En ook is het mogelijk dat wij persoonsgegevens van jou verwerken om goed te kunnen helpen ingeval van een vitaal belang van jou of van een ander. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij een medische noodsituatie.
In sommige situaties zullen wij jou eerst om toestemming vragen om je persoonsgegevens te verwerken. Dit doen we bijvoorbeeld wanneer wij bepaalde cookies willen plaatsen op jouw computer om je surfgedrag te kunnen volgen. Je bent nooit verplicht om toestemming te geven en kunt gegeven toestemming ook altijd weer intrekken.

Wij gaan uiterst zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij hebben adequate technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik. Hieronder vallen onder andere een deugdelijk informatiebeveiligingsbeleid, training van onze medewerkers, beveiligde internetservers en fysieke beveiliging van ruimtes waar persoonsgegevens zijn opgeslagen.

Wij bewaren jouw persoonsgegevens zolang dit noodzakelijk is voor onze verwerkingsdoelen. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van je Examens,  of andere diensten van Motorrijschool Hallo Moto. Daarnaast hebben wij ook te maken met wettelijke bewaartermijnen. Zo verplicht de fiscale wetgeving ons om financiële gegevens 7 jaar te bewaren. Zijn jouw gegevens nodig voor het instellen of het uitoefenen van een rechtsvordering dan biedt de wet ons de mogelijkheid jouw persoonsgegevens hiervoor te bewaren.